Totusi unde- a fost bunica cand a fost ucis copilul

“Totusi unde au fost romanii cand a fost ucis Viteazul”? Acest vers dintr-o cunoscuta poezie a lui Adrian Paunescu mi-a venit instantaneu in minte aceste zile cand toate canalele de televiziune dezbat fara incetare cazul copilului ucis de caini in Bucuresti. Este intr-adevar dincolo de orice imaginatie si putere de intelegere faptul ca intr-o capitala europeana un copil este atacat si omorat de caini fara stapan.

Tragedia putea fi evitata daca, in urma numeroaselor semnale date de cetateni agresati si muscati de caini, autoritatile, atat cele locale  cat si cele centrale, ar fi luat masuri. Din pacate gestionarea acestei probleme a incaput pe mainile unor afaceristi verosi care au reusit ca de pe urma bietilor caini abandonati sa faca profituri frumoase.

Ei vor ramane cu banii, iar cainii vor fi omorati. Se vor lua unele masuri de forma si cazul va cadea in uitare.

Vina cainilor este evidenta si vor raspunde aspru pentru faptele lor, atat ei cat si neamurile si urmasii lor, asa cum ne invata Sfanta Scriptura.

Dar nu acest fapt este cel mai important in  cazul de fata.  Analizand cu atentie faptele putem trage si alte concluzii. Un copil de 4 ani iese la plimbare cu bunica intr-un loc care nu era deschis publicului. In acest loc copilul a fost atacat de caini. Cu siguranta ca a tipat, cainii au facut galagie, au latrat, au marait. Si totusi nimeni nu a auzit.

Copilul a fost sfasiat de caini fara ca cineva sa ii sara in ajutor. Orice parinte, bunic sau bona cand  iese la plimbare cu copiii, ii duce in locuri civilizate nu pe maidane si ii urmareste in permanenta ca sa nu li se intample ceva rau. Un copil supravegheat nu putea fi decat, in cel mai rau caz, muscat de un caine deoarece adultul care il insotea ar fi sarit imediat in ajutorul lui. Bunica despre care se spune ca insotea copilul afiseaza in fata camerelor o mina indurerata. Se  gandeste oare la responsabilitatea pe care o avea atunci cand a iesit cu copilul din casa, la vina ei? Probabil ca nu. Este ferm convinsa ca numai cainii si autoritatile sunt de vina.Din acest motiv ma urmareste versul lui Paunescu si imi vine si mie sa intreb „totusi unde-a fost bunica cand a fost ucis copilul?”

P.S.

Va dati toti cetateni de capitala europeana, asa v-am vazut pe la televizor.
Explicati cum (nu) este posibil sa fie caini pe strada. Intr-un oras, capitala europeana, in care 70% din locuitori sunt de la coada vacii, stau la stop si injura, scuipa pe strada, isi fac dreptate cu pumnul, cu sabia, cu pistolul, (asta nu ar trebui omorat?) claxoneaza in timp ce stau la stop, tiganii au propria lege si nu se supun altor legi. Cainii sunt de vina, taranilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: