Osanale

Marin Dragnea (ANVR): Calificativ ‘excelent’ pentru ministrul Apărării Naţionale, Gabriel OpreaPreşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, general (retr) Marin Dragnea, a declarat, joi, că finalizarea procesului de revizuire a pensiilor din Ministerul Apărării Naţionale reprezintă soluţionarea rapidă a unor probleme ”spinoase” pentru care ministrul Gabriel Oprea merită calificativul ”excelent”.
”Dau calificativul ‘excelent’ ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Nu mă aşteptam la soluţionarea atât de rapidă a unei probleme spinoase şi grele din toate punctele de vedere – cea a pensiilor militare. Declaraţia ministrului de astăzi a lămurit toate problemele şi confirm tot ceea ce a spus ministrul, că s-a rezolvat problema pensiilor, de la soldat la general. M-a impresionat faptul că a lămurit o problemă neînţeleasă de unii camarazi, inclusiv veterani de război. Declaraţia de astăzi a ministrului Oprea îi va lămuri pe toţi cei care mai au reţineri în privinţa efortului făcut de MApN, a efortului făcut de ministru, de Direcţia financiară, de toţi cei care au lucrat la revizuirea acestor pensii”, a declarat, pentru AGERPRES, generalul (retr) Marin Dragnea.
El a ţinut să sublinieze că revizuirea a însemnat calcularea corectă a pensiilor şi a explicat, în context, că pensia sa a fost calculată corect pentru cei 50 de ani de ”răbdare în cizme şi în război” dar şi pentru cei în care a slujit sportul românesc.
”Aceşti ani (anii petrecuţi în război – n.r.) au fost omişi în calculul pensiei. Perioada cea mai importantă în viaţa mea. Războiul. Am constat că, prin grija MApN, perioada 1973 – 1984, cât am slujit sportul românesc, perioadă care nu era luată în calcul, a fost acum calculată. Pensia normală nu e nesimţită. E pentru un ostaş care a slujit armata din 1935 până în 1985. Sunt convins că toţi slujitorii Armatei Române vor face totul ca demnitatea de ostaş, de ofiţer, de subofiţer şi angajat civil să fie respectată de toţi cei care nu ştiu ce este rozetă sau pinten. Îmi este drag să îmbrac uniforma militară pentru că de astăzi militarilor le-a fost redată demnitatea”, a adăugat preşedintele ANVR, general (retr) Marin Dragnea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: