Autostrada Soarelui

Ministerul Transporturilor ne anunta ca un număr de 12 consorţii şi companii s-au precalificat la licitaţia de selectare a constructorului care va realiza lucrările la tronsonul de autostrada Cernavodă- Medgidia, iar 11 oferte au fost selectate pentru sectorul Medgidia-Constanţa, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor.
Cele două tronsoane fac parte din Autostrada Soarelui, de la Bucureşti la Constanţa.
Pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, care va avea o lungime de 19 kilometri, s-au precalificat consorţiile formate din JV Condotte şi CMC di Ravena, JV Impregio Spa şi Itinera, ambele din Italia, asocierea dintre Astaldi -Italia şi Max Bogl -Germania, companiile greceşti Aktor şi J&PAvax, asocierea dintre JV Mochlos şi Danya -Grecia, consorţiul israelian JV Ashtrom Int şi Shapir Structures, asocierea dintre JV Cengiz şi Mapa -Turcia, consorţiul JV FCC Construccion-Spania şi Alpine Bau -Austria, asocierea JV Mota Engil/Monte Adriano/Soares Da Costa din Portugalia
compania Strabag din Austria şi Colas din Franţa, se arată în comunicatul instituţiei.
Potrivit MT, în afară de compania franceză Colas şi consorţiul italian JV Impregio Spa şi Ininera, toate celelalte zece firme au depus oferte şi pentru Medgidia-Constanţa. În plus, pentru acest tronson a fost selectat şi consorţiul italian JV Impresa Pizzarotti&C Spa şi C. Lotti&Associati Spa.
Tronsonul Medgidia-Constanţa va avea o lungime de circa 32 de km, proiectul vizând construcţia a patru pasaje, două viaducte, două poduri şi un nod rutier.
Pe sectorul de la Cernavodă la Medgidia vor fi amenajate două pasaje peste autostradă şi 12 viaducte.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la începerea lucrărilor.
„Adjudecarea contractului de proiectare şi execuţie a autostrăzii Cenavodă-Constanţa se va face pe baza preţului cel mai scăzut”, se precizează în comunicat.
Oficialii Ministerului Transporturilor susţin că finanţarea proiectului va fi realizată dintr-un împrumut contractat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de la Banca Europeană de Investiţii.
Asta inseamna ca vom ajunge si noi la mare ca „oamenii” in doua ore?

Reclame

3 răspunsuri to “Autostrada Soarelui”

  1. @neamtu

    tu chiar crezi? eu nu

  2. @petrisor
    vreau sa cred, nu se poate sa faci 250 de km in 3 ore, sau si mai rau, bucuresti-brasov, 180 de km in ….n ore. E inadmisibil, suntem de cacat.ro

  3. @neamtu

    Ai citit? Cica a murit un blogger. Dumnezeu sa-l ierte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: